Освен въпросните декларации, акт за раждане на детето и акт за сключен граждански брак изисквате ли?
Други мнения?
Здравейте! Получихме запорно съобщение на служител, който получава нетна заплата 750 лв. и няма деца. Въпросът ми е колко трябва да превеждаме на ЧСИ - то: 750 :2= 375 лв. или 750-460=290 :2=145 лв. или нещо друго. Вече съвсем се обърках. Моля за помощ!
Само ако е на трудов, тогава на два реда?
и трябва да го напиша на два реда за един и същи период. Така ли да го разбирам?
В професионалния маршрут дали се описва стажа от осигурителната книжка?
 Това ми е чуденката :)
Здравейте! Моля за помощ - изготвям производствена характеристика, но за един и същи период лицето е работил по трудов договор и едновременно с това по граждански. Как да отразя стажа от осигурителната книжка? Благодаря предварително!
Това е от онези писма, които ги изпращат когато има някакъв проблем с болничен.
Здравейте! Днес получих официалното писмо от НОИ, че е необходимо да коригирам данните от Регистъра на осигурените лица. Въпросът ми е какво следва сега - да ги направя на дискета и с молба да ги подам на място в НАП? Каква е процедурата за издаване на задължително предписание? Много Ви благодаря!
Връщам се от майчинство и след 2 г. откъсване от работа ми е много объркано  :blush:. Много Ви благодаря за помощта!
А за м. 2.2015 - с код корекция за декл 6, и с правилните суми? Нали не бъркам?
Моля за помощ как трябва да я подам тази декл 6 за ДОД? Като редовна само с данъка (в увеличение с 50 ст е) или със всички суми?
И това всичкото след предписиние и на място в НАП?
Здравейте! Налага се да правя корекция в месец 2.2015 г.  поради погрешно отразен болничен лист (дадени са 3 дни за сметка на р-л, но не е трябвало). Сега трябва да коригирам декл 1 и декл 6 за м. 2.2015г.. А трябва ли да подавам и за декл 6 за м 3.2015 заради ДОД? Благодаря!
Няма ли кой да помогне? Моля ви. Аз мисля, че декл 6 с код 1 я подавам с изплащане на аванса. Но осигуровките за  месец ноември нанасям ли ги някъде? Декларация 1 я подавам с окончателното изплащане на заплатите за м. декември. И след това декл 6 как я подавам с окончателното изплащане на заплатите?
Здравейте! моля за помощ.Въпросът е следния:
- на 05.12.2011 са изплатени заплатите за м. ноември.
- на 23.12.2011 ще бъдат изплатени аванси за м. декември 2011. А окончателното изплащане на заплатите за м. декември ще стане през януари 2012.
Кога се подават декл 1 и декл 6 за авнса и с какви стойности?
Благодаря Ви!
А ако платим осигуровките, пуснем декларацията с код 2 и изплатим една част от заплатата така каква е процедурата по нататък?
Говоря за изплащане на заплатата за месец август на два пъти през септември.